Predsjedniku Hrvatskoga sabora potvrđena potpora Australije hrvatskoj kandidaturi za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a za razdoblje 2008.-2009.

Zagreb - Tijekom prošlotjednog nastupnog posjeta veleposlanice Australije Tracy Reid predsjedniku Hrvatskoga sabora Vladimiru Šeksu, uz razmjenu mišljenja o mogućnostima jačanja bilateralnih odnosa između dviju zemalja, razgovaralo se i o multilateralnim aktivnostima i suradnji Hrvatske i Australije u okviru međunarodnih organizacija, posebno u okviru organizacije Ujedinjenih naroda.

S obzirom na to da se u listopadu 2007. godine održavaju izbori za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, za razdoblje 2008./09. godine, a Hrvatskoj je cilj da bude izabrana iz kruga istočnoeuropskih zemalja, predsjednik Sabora je izrazio interes za stajalište Australije o pitanju hrvatske kandidature. 

Slijedom navedenoga, jučer je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora zaprimio notu australskog veleposlanstva u Hrvatskoj kojom je potvrđena potpora Australije hrvatskoj kandidaturi za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a, za razdoblje 2008.-2009. godine. 
 

Author: Ured predsjednika Sabora