Izrazi sućuti predsjednika Sabora povodom smrti zastupnice Snježane Biga Friganović

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u nedjelju, 23. siječnja 2005, brzojav sućuti povodom smrti zastupnice Snježane Biga Friganović. U brzojavu stoji:

"Tužnu vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospođe Snježane Biga Friganović  primio sam s dubokom žalošću i nevjericom.
Odlaskom naše drage i poštovane kolegice Snježane Hrvatski sabor je trajno i nenadoknadivo izgubio uvaženu narodnu zastupnicu koja je od 1992. godine, kada je prvi puta izabrana za zastupnicu, kroz četiri uzastopna mandata ostvarila  neizbrisiv trag u političkom životu moderne hrvatske države. 
Svima će nam ostati duboko utkan u našim sjećanjima njezin samoprijegoran i samozatajan rad u obnašanju zastupničke dužnosti, rad koji je bio prožet stručnim pristupom i visokim moralnim vrijednostima, usmjeren isključivo na dobrobit hrvatskih građana.
Draga kolegica Snježana nas je napustila prerano, a svima nama zastupnicima ostati će upamćena po svojoj toplini i jednostavnosti u ophođenju s ljudima kao i po svojoj principijelnosti u zastupanju svojih stajališta."

Predsjednik Sabora se u ponedjeljak, 24. siječnja 2005, upisao i u Knjigu žalosti u Hrvatskom saboru.
 

Author: Ured predsjednika Sabora