Betlehemsko svjetlo i u Hrvatskom saboru

Zagreb - Betlehemsko svjetlo, simbol mira i ljubavi od danas svijetli i u Hrvatskom saboru. Svjetlo su u Sabor donijeli izviđači i predali ga predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, a postavljeno je ispred Velike vijećnice gdje će i ostati za božićnih blagdana. 

To je drugi put da Betlehemsko svjetlo dolazi u Sabor, no po prvi put pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora. Svjetlo je prvi put u Sabor donijeto 2002., a pokrovitelj je tom prigodom bila predsjednica Odbora za obitelj Dubravka Šuica. Neka Vam Betlehemsko svjetlo osvijetli puteve kojima idete služeći građanima Hrvatske, rekla je Šeksu predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Anka Mandušić. 

Vladimir Šeks je izrazio želju da Betlehemsko svjetlo ide diljem Hrvatske kao poruka i simbol mira i tolerencije. Neka cijela Hrvatska taj znak iz svete zemlje doživi kao božićno ozračje, dobrih, tradicionalnih običaja koji trebaju donijeti sreću i mir hrvatskom narodu, kazao je Šeks. 

Međunarodnu akciju Betlehemsko svjetlo izviđači organiziraju već trinaest godina s ciljem da u doba Došašća svijetu donesu dašak mira i tolerancije. (HINA)
 

Author: Hina