Članovi Hrvatsko-američke skupine prijateljstva sastali se s američkim veleposlanikom Bradkeom

Zagreb - Hrvatsko-američka međuparlamentarna skupina prijateljstva u sastavu: voditeljica Marija Pejčinović Burić te članovi Miljenko Dorić i Daniel Mondekar gostovali su na radnom ručku kod veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Roberta A. Bradkea. 

Tom prilikom, najviše je riječi bilo o produbljivanju kontakata na parlamentarnoj razini između dvije zemlje te značaju tzv. parlamentarne diplomacije, a što je i osnovni smisao djelovanja parlamentarnih skupina prijateljstava. S tim u vezi, u razgovorima je spomenuta mogućnost organiziranja posjeta Hrvatskoj zastupnika iz Kongresa i Senata, a veleposlanik Bradke pri tom je naglasio pozitivnu praksu učestalih kontakata na političkoj razini koji su u posljednje vrijeme ostvareni između SAD-a i Hrvatske. U razgovorima je najviše riječi bilo o pitanjima vezanim uz euro-atlantske integracije i Republiku Hrvatsku.
 
Voditeljica skupine Marija Pejčinović Burić zahvalila je veleposlaniku Bradkeu na dosadašnjoj podršci koju SAD pruža Hrvatskoj na putu u euro-atlantske integracije, kao i njegovom osobnom angažmanu te izrazila nadu da će ovakvi kontakti na parlamentarnoj razini unaprijediti i inače dobru suradnju između dvije države i doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju. U tom smislu, pozitivnim je ocijenila i najavljeno organiziranje posjeta spomenutih članova Kongresa i senatora iz SAD-a Hrvatskoj, kao i jačanje političkih kontakata između dvije zemlje na svim razinama.

Author: Hrvatsko-američka međuparlamentarna skupina prijateljstva