Mirela Holy održala sastanak s veleposlanikom Republike Koreje Seongom Ungom Parkom

Zagreb – Voditeljica saborske Hrvatsko-korejske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mirela Holy, zajedno s članovima skupine, održala je sastanak s veleposlanikom Republike Koreje Seongom Ungom Parkom i suradnicima. Tom prigodom istaknuta je potreba daljnjeg jačanja dobrih bilateralnih odnosa dviju zemalja, u kojoj međuparlamentarna suradnja zauzima vrlo važno mjesto.

Korejski je veleposlanik istaknuo kako su i Hrvatska i Koreja približno na početku svojih novih parlamentarnih saziva, pri čemu Republiku Koreju upravo očekuje formiranje Vlade.
Posebno je naglašena potreba jačanja gospodarskih odnosa razmjenom izaslanstava. Tijekom godine očekuje se posjet Hrvatskoj skupine korejskih poslovnih ljudi koji bi razmotrili mogućnosti uvoza odgovarajućih hrvatskih proizvoda u Republiku Koreju.

Sugovornici su izrazili suglasnost kako je turizam jedna od najboljih spona za povezivanje dvaju naroda te da broj korejskih gostiju u Hrvatskoj bilježi porast bez obzira na zemljopisnu udaljenost dviju zemalja.
S ciljem intenziviranja bilateralne suradnje Holy je korejskom veleposlaniku predložila i organiziranje okruglih stolova o obostrano važnim temama. 

Author: Hrvatsko-korejska međuparlamentarna skupina prijateljstva