Gordan Jandroković primio veleposlanika Belgije Philippea Benoita

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio je u posjet veleposlanika Kraljevine Belgije Philippea Benoita. 

Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković ocijenio je bilateralne odnose dviju zemalja vrlo dobrima te istaknuo potrebu aktivnije suradnje u okviru europskih tema. Poseban fokus Belgije i Hrvatske trebao bi biti na intenziviranju ekonomske suradnje, potvrdio je veleposlanik Benoit te dodao da su belgijski gospodarstvenici zainteresirani za multisektorska ulaganja u hrvatsko tržište.

Gordan Jandroković u nastavku je predstavio aktualne teme koje su na dnevnom redu Odbora, istaknuvši Europski semestar i Radni program za 2016. Osvrnuo se i na Zakon o suradnji Hrvatskog sabora i Vlade RH u europskim poslovima, pojasnivši proces razmatranja dokumenata Europske unije i pripadajućih stajališta Republike Hrvatske. 

Bilo je riječi i o odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama pri čemu je Jandroković naglasio važnost ekonomske suradnje kao i podršku susjedima u kontekstu euroatlantskih integracija. 

Sugovornici su razmijenili stajališta i o aktualnoj migracijskoj krizi s posebnim osvrtom na jučerašnji summit u Bruxellesu.
 

Author: Služba za medije