Potpredsjednik Sabora Luka Bebić primio bavarske državne službenike

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je danas u Hrvatskome saboru skupinu državnih službenika njemačke pokrajine Bavarske. Uz potpredsjednika Sabora, sastanku su nazočili i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku mr. sc. Nikola Ivaniš, te zastupnik njemačke nacionalne manjine Nikola Mak.

Državni službenici pokrajine Bavarske posjetili su Hrvatski sabor u okviru svoga godišnjeg programa obrazovanja koje provodi Bavarska državna kancelarija za perspektivne državne službenike u dobi od 35 do 43 godine. 

Teme susreta bile su vezane uz svrhu posjeta njemačkih gostiju - upoznati zemlju domaćina s povijesnog, kulturnog, političkog i gospodarskog aspekta, kao i njen odnos prema Europskoj uniji. Saborski dužnosnici izvijestili su goste o radu Sabora, odnosno o dužnostima koje obavljaju u Hrvatskome saboru. Budući da su Hrvatska i Bavarska, zaključili su, oduvijek bile u prijateljskim odnosima, izrazili su nadu da će se stupanj dobre suradnje održati i dalje. 

Kako se većina razgovora odnosila na pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, kao i početku pregovora, bavarski su predstavnici zajamčili svoju podršku tome procesu.