Marija Lugarić primila indijskog veleposlanika Singha

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Marija Lugarić primila je u radni posjet veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj Pradeepa Singha.

Odnosi dviju država ocijenjeni su tradicionalno vrlo dobrima i bez otvorenih pitanja. Sugovornici su se složili kako je potrebno poduzeti intenzivnije aktivnosti da bi se iskoristile velike mogućnosti razvoja gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje. Središnja tema sastanka bilo je konkretiziranje daljnjih koraka u cilju povećavanja trgovinske razmjene i investicija. U okviru te teme razgovaralo se o pripremi sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, o viznom režimu za poduzetnike te o mogućim zajedničkim nastupima dviju država prema trećim tržištima. Kao najatraktivnija područja suradnje izdvojena su: proučavanje i eksploatacija nafte i plina, infrastrukturni projekti, turizam, prehrambena industrija i, naravno, IT sektor.

Veleposlanik Pradeep Singh izvijestio je voditeljicu Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mariju Lugarić o programu stipendiranja Vlade Republike Indije za strane državljane, među kojima je, naglasio je, predviđena kvota i za državljane RH.

Zastupnica Marija Lugarić obećala je daljnji angažman članova Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva na razvoju parlamentarne diplomacije između dviju zemalja te aktivnu potporu započetim projektima.

Author: Služba za odnose s javnošću