Hrvatsko-francuska skupina prijateljstva u posjetu Nacionalnoj skupštini Francuske

Pariz - Izaslanstvo Hrvatsko-francuske skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora predvođeno voditeljem Petrom Selemom vratilo se iz Francuske gdje su posjetili Francusko-hrvatsku skupinu prijateljstva Nacionalne skupštine, na poziv njezina predsjednika Patricka Blochea.

Među brojnim događanjima saborsko je izaslanstvo odradilo radni sastanak s predstavnicma Francusko-hrvatske skupine prijateljstva na kojem su zastupnici u Nacionalnoj skupštini pružili potpunu podršku Hrvatskoj u pitanju graničnog spora sa Slovenijom, složivši se da je slovenska blokada pregovora apsurdna te da je pred Europsku uniju postavljen izazov da vrati ugled koji je privremeno izgubila dopustivši da se prekorači datum koji je sama odredila za ulazak Hrvatske u njezino članstvo. Prijatelji Hrvatske iz Nacionalne skupštine ponudili su i konkretnu pomoć, obećavši da će se založiti da francuski zastupnici u Europskom parlamentu mobiliziraju ostale zastupnike oko tih pitanja. Isti je stav podržala i bivša potpredsjednica Senata i predsjednica Hrvatsko-francuske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Senatu gospođa Michèle André.

Posjet saborskog izaslanstva ocjenjen je vrlo uspješnim, te je dodatno pridonio već odličnim odnosima koje Hrvatska njeguje s Francuskom.

Author: Hrvatsko-francuska skupina prijateljstva