Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio veleposlanika Indije Rajiva Misru

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je u službeni posjet veleposlanika Indije Rajiva Misra.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović istaknuo je vrlo dobre odnose Indije i Hrvatske, kazavši da još uvijek postoji dovoljno prostora kako bi se suradnja dvije zemlje intenzivirala, sa čime se također složio i veleposlanik Rajiva Misra. Veleposlanik Indije iskazao je punu podršku Hrvatskoj na njenom putu prema Europskoj uniji. 

Mario Zubović informirao je veleposlanika Misru o aktualnoj situaciji vezanoj za vanjsko- političke ciljeve Hrvatske, punopravno članstvo u Europskoj uniji, te skori ulazak u NATO. Bilo je riječi i o potpori hrvatske javnosti oko pristupanja NATO-u, pri čemu je Zubović ocijenio da se potpora javnosti povećava s približavanjem summita u Bukureštu. 

Osvrnuvši se na jučerašnje priznanje Kosova od strane Hrvatske, predsjednik Odbora Zubović kazao je kako Hrvatska slijedi vanjsku politiku EU, te je u skladu s tim priznala Kosovo kao i većina zemalja Europske unije. Razgovaralo se i o intenziviranju parlamentarne suradnje dvije zemlje.

Author: Služba za odnose s javnošću