Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli primila predstavnice nevladinih organizacija iz Srbije

Zagreb – Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli i članovi Odbora primili su u radni posjet predstavnice nevladinih organizacija iz Srbije koje se bave ljudskim pravima žena i problemima rodno uvjetovanog nasilja nad ženama. 

Predstavnice nevladinih organizacija iz Srbije u trodnevnom su posjetu Republici Hrvatskoj, tijekom kojeg su održale sastanak i s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova. Posjet organizira Centar za žene žrtve rata – Rosa u okviru projekta "Osnaživanje mreža civilnog društava u Srbiji prijenosom znanja, vještina i iskustava organizacija civilnog društva u Hrvatskoj u procesima pridruživanja EU te razvoju dijaloga s javnim i državnim institucijama". 

Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli uvodno je predstavila nadležnosti i rad Odbora te zakonodavni okvir kojim se uređuje područje ravnopravnosti spolova. Odbor organizira i okrugle stolove te tematske sjednice vezane uz aktualne probleme iz njegove nadležnosti, dodala je Tireli. 

Razgovaralo se i o suradnji Odbora za ravnopravnost spolova s nevladinim organizacijama u ostvarivanju mjera za prevenciju nasilja nad ženama. Razmijenjena su iskustva i o načinima financiranja sigurnih kuća za žene na lokalnoj i državnoj razini u Srbiji i Hrvatskoj. 

Na sastanku je istaknuta obostrana želja za produbljivanjem suradnje nevladinih organizacija s nadležnim institucijama dviju zemalja u borbi za prevenciju nasilja nad ženama.
 

Author: Služba za medije