Ivo Josipović primio veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Terjea Haugea

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Ivo Josipović primio je veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Terjea Haugea.

Veleposlanik Kraljevine Norveške Terje Hauge rekao je da su bilateralni odnosi dviju zemalja odlični, bez otvorenih pitanja, a uputio je i čestitke Hrvatskoj na članstvu u NATO savezu. Norveška i Hrvatska imaju mnogo toga zajedničkog, poput broja stanovnika i duge obale, te kao dvije prijateljske zemlje surađuju na mnogim područjima. Veleposlanik Hauge istaknuo je da je ove turističke sezone mnogo norveških turista boravilo u Hrvatskoj te da očekuje da će se taj trend zadržati i u budućnosti.

Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Ivo Josipović zahvalio je veleposlaniku na podršci koju Norveška daje Hrvatskoj na njezinom putu prema Europskoj uniji. Josipović je veleposlaniku Norveške predstavio trenutačnu dinamiku pregovora Hrvatske s Europskom unijom, a sugovornici su se osvrnuli i na granični spor sa Slovenijom. Borba protiv korupcije vrlo je važno područje reformi na kojima Hrvatska radi u procesu približavanja EU, istaknuo je Josipović.

Razgovaralo se i o skorim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj te o parlamentarnim izborima u Norveškoj koji se održavaju sljedeći tjedan. Veleposlanik Norveške Hauge uputio je čestitku Ivi Josipoviću na kandidaturi za predsjedničke izbore.

Author: Služba za odnose s javnošću