Petar Selem primio francuskog državnog tajnika za europske poslove Jouyeta

Zagreb - Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i voditelj Međuparlamentarne hrvatsko-francuske skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru prof. dr. sc. Petar Selem sastao se s državnim tajnikom za europske poslove Francuske Jean-Pierre Jouyetom.

Petar Selem  naglasio je važnost intenzivnih  veza koje već postoje između Hrvatske i Francuske, istaknuvši  da nam je francuska strana već pomogla, a njenu značajniju podršku očekujemo i pri ulasku u Europsku uniju. "Hrvatska je povijesno i kulturno  oduvijek bila dio Europe, a sada nam predstoji administrativni dio posla koji treba dovršiti", dodao je. Rekao je kako Hrvatska s nestrpljenjem očekuje francusko predsjedanje Europskom unijom. 

Jean-Pierre Jouyet izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost značajnom ulogom koju prof. dr. Selem ima u jačanju kulturnih  veza između Hrvatske i Francuske, te u  promicanju frankofonije  kao sredstva  očuvanja kulturnih vrijednosti od globalizacije.

Naglasio je kako je Hrvatska primjer drugima u regiji, te da  među francuskim  političarima i ljevice i desnice nema sumnji  o pomoći koju Hrvatskoj treba pružiti pri ulasku u Europsku uniju. Francuski parlament i njegov zakonodavni odbor nude  konkretnu pomoć pri rješavanju poglavlja vezanih uz zakonodavstvo. 

Author: Služba za odnose s javnošću