Damir Tomić, Željko Jovanović i Vedran Babić prisustvovali obilježavanju Dana državnosti u Krakovu

Krakov - Voditelj saborske Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damir Tomić i članovi skupine Željko Jovanović i Vedran Babić prisustvovali su u utorak svečanomu obilježavanju Dana državnosti i 25. godišnjice hrvatske neovisnosti u Krakovu, koje je organizirao Konzulat Republike Hrvatske u Republici Poljskoj.

Središnja svečanost održana je u kazalištu Juliusza Slowackoga u Krakovu gdje se brojnim predstavnicima iz političkoga i društvenoga života Poljske i Hrvatske obratio i Damir Tomić, koji je u svom govoru istaknuo važnost povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske koju je Hrvatski sabor donio 25. lipnja 1991. te se osvrnuo na dugogodišnje uspješne političke, gospodarske i kulturne veze i suradnju Hrvatske i Poljske. 

U okviru posjeta članovi Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damir Tomić, Željko Jovanović i Vedran Babić susreli su se i s voditeljem Poljsko-hrvatske skupine prijateljstva i zastupnikom u Sejmu Tomaszom Glogowskim te počasnim konzulom Republike Hrvatske u Republici Poljskoj Pawelom Wlodarczykom. Sugovornici su istaknuli iznimno dobre bilateralne odnose Hrvatske i Poljske te suradnju Hrvatskoga sabora i poljskoga parlamenta, posebno na razini međuparlamentarnih skupina prijateljstva koje potiču sve daljnje oblike suradnje dviju prijateljskih država.

Author: Ured za međunarodne i europske poslove