Ante Sanader primio najuspješnije poljske učenike na „Natjecanju znanja o Hrvatskoj u Poljskoj“

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio je najuspješnije poljske učenike koji su sudjelovali na „Natjecanju znanja o Hrvatskoj u Poljskoj“ organiziranom u svibnju 2016. 

- Iznimna mi je čast pozdraviti vas danas u Hrvatskome saboru te vam čestitam na velikom uspjehu, uvodno je kazao potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader. Istaknuo je napore koje su učenici uložili kako bi stekli znanje o Hrvatskoj i uputio zahvale profesorima te počasnom konzulu RH u Krakowu Pawelu Wlodarczyku na organizaciji natjecanja. 

Počasni konzul Republike Hrvatske u Krakowu Pawel Wlodarczyk istaknuo je kako je natjecanje znanja o Hrvatskoj organizirano prvi put u južnoj Poljskoj, u trima vojvodstvima: Malopoljskom, Potkarpatskom i Šleskom. Natjecanje je organizirano u povodu obilježavanja 25. obljetnice neovisnosti Republike Hrvatske. U natjecanju su sudjelovale 2144 osnovne škole i više od 160 000 učenika u dobi od 13 do 16 godina. – Cilj natjecanja bio je pokazati kako mladi Poljaci poznaju povijest i kulturu Hrvatske, naglasio je Pawel Wlodarczyk.

Tijekom boravka u Hrvatskoj poljski će učenici posjetiti Istarsku, Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju koje imaju partnerske odnose s poljskim vojvodstvima u kojima je organizirano natjecanje. Nakon susreta s potpredsjednikom Sabora Sanaderom za učenike je organiziran obilazak zgrade Hrvatskoga sabora.
 

Author: Služba za medije