Klub SDP-a održao sastanak s predstavnicima štrajkaškog odbora Studentskog centra u Zagrebu

Zagreb - Zastupnici Kluba SDP-a Mirando Mrsić, predsjednik Odbora za rad i mirovinski sustav, Sabina Glasovac, potpredsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i Domagoj Hajduković, potpredsjednik Odbora za poljoprivredu održali su sastanak s predstavnicima štrajkaškog odbora Studenskog centra u Zagrebu. 

Predstavnici štrajkaškog odbora Studenskog centra Zagreb zatražili su sastanak s predstavnicima Kluba SDP-a kako bi ih informirali o događajima vezanim za štrajk zaposlenika Studenskog centra u Zagrebu te zamolili za podršku i pomoć.

Predsjednica štrajkaškog odbora Biserka Sertić (Samostalni sindikat zaposlenika studenskih centara Hrvatske) upoznala je zastupnike s razvojem događaja koji je uzrokovao sada već deveto dnevni štrajk radnika Studenskog centra u Zagrebu. -Naime, nakon 15 mjeseci pregovora i usuglašavanja, Sanacijska uprava odbija potpisati u cijelosti usuglašen tekst Kolektivnog ugovora, istaknula je Sertić.

Predstavnici Kluba SDP-a zaključili su kako je Studenski centar važna  institucija za Republiku Hrvatsku  i da je potpuno neprihvatljivo da se u SC-u  krše radnička prava i suspendira socijalni dijalog. Zastupnici SDP su još jednom naglasili važnost socijalnog dijaloga i preporučili da se ulože dodatni napori kako bi dijalog završio na obostrano zadovoljstvo. Obzirom da je SC ustanova u sanaciji, zastupnici su jasno ukazali da trošak sanacije ne smije pasti na leđa radnika nego da svi sudionici u tom procesu moraju podnijeti svoj dio odgovornosti za uspjeh sanacije.
 

Author: Klub zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske