Šimo Đurđević i Ivica Mandić primili azerbajdžanskog veleposlanika Kamila Khasiyeva

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-azerbajdžanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Šimo Đurđević i član skupine Ivica Mandić primili su u posjet azerbajdžanskog veleposlanika Kamila Khasiyeva. 

Sugovornici su se uvodno osvrnuli na nedavni službeni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke Republici Azerbajdžan, ocijenivši ga iznimno uspješnim. Razgovori na najvišoj razini potvrda su kontinuiranog razvoja odnosa dviju zemalja, naglašeno je, a očekuje se i uzvratni posjet Hrvatskoj sljedeće godine. 

Đurđević i Mandić upoznali su Khasiyeva s gospodarskim potencijalima Slavonije u kontekstu unaprjeđenja gospodarske suradnje između Hrvatske i Azerbajdžana. Posebno je istaknut obostrani interes na području poljoprivrede i industrijske proizvodnje te je pokrenuta inicijativa za povezivanje zainteresiranih gospodarskih subjekata. 

Iskazana je i nada da će na sljedećem summitu Europske unije na temu "Istočnoeuropsko partnerstvo", a koji se održava krajem studenog u Litvi, biti postignut dogovor koji bi olakšao vizni režim. - S naše strane ćemo napraviti koliko možemo kako bismo do otvaranja hrvatskog veleposlanstva u Azerbajdžanu olakšali proceduru izdavanja viza za Hrvatsku, rekao je zaključno Mandić.
 

Author: Hrvatsko-azerbajdžanska međuparlamentarna skupina prijateljstva