Potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak primio predstavnike Hrvatskog svjetskog kongresa

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Tomislav Čuljak primio je delegaciju Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) koju je predvodio predsjednik te organizacije i predsjednik Organizacijskog odbora Hrvatskih svjetskih igara Mijo Marić. Sastanku je nazočio i zastupnik Jasen Mesić. 

Predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa Mijo Marić upoznao je potpredsjednika Hrvatskoga sabora Tomislava Čuljka s aktivnostima HSK-a, a posebice s pripremama trećih Hrvatskih svjetskih igara, Crolimpijade, koje su u tijeku. Marić je naglasio važnost i cilj Igara, koje povezuju mlade u domovini i izvan nje kroz sportska natjecanja zamišljena po uzoru na olimpijske igre. Osamsto sudionika, koliko ih se očekuje na trećoj Crolimpijadi, najbolje su jamstvo neraskidive veze iseljene i domovinske Hrvatske, rečeno je. 

Očuvanje i promicanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta te dobri odnosi s Hrvatima izvan zemlje u stalnom su fokusu Republike Hrvatske, a Hrvatski svjetski kongres, krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta, ima značajnu ulogu u povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske te stvaranju boljih uvjeta za promicanje zajedničkih interesa, istaknuto je. 

Tomislav Čuljak je čestitao organizatorima Hrvatskih svjetskih igara, Crolimpijade, na dosadašnjim uspjesima te dao podršku njihovu daljnjem radu. 
 

Author: Ured potpredsjednika Tomislava Čuljaka