Gordan Jandroković i Goran Marić u odvojenim susretima primili veleposlanika Izraela Yosefa Amranija

Zagreb – Zastupnik Hrvatskoga sabora i voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatske i Izraela Gordan Jandroković sastao se danas s veleposlanikom Države Izrael Yosefom Amranijem.
 
Veleposlanik Amrani na samom početku razgovora istaknuo je značenje skupina prijateljstva koje mogu svojim odnosima poslužiti vladama dviju država kao poticaj za daljnju konkretnu suradnju. U prijateljskom razgovoru razmotrili su trenutnu situaciju u Hrvatskoj i aktualne teme koje se odnose na Bliski istok. Naglašena je dobra suradnja naših zemalja.
 
Yosef Amrani i Goran MarićPotpredsjednik saborskog Odbora za zakonodavstvo Goran Marić i veleposlanik Amrani ocijenili su bilateralne odnose dviju zemalja dobrim i prijateljskim.
Kontinuirano poboljšanje odnosa između Hrvatske i Izraela očituje se na svim političkim razinama, suglasni su Marić i Amrani. 
 
U nastavku se razgovaralo o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj. U tom kontekstu sugovornici su se posebno osvrnuli na potrebu intenziviranja gospodarske suradnje dviju zemalja za koju postoje neiskorišteni potencijali, a ponovno je otvorena i tema važnosti uspostave izravne zračne veze Zagreb - Tel Aviv.