Ivan Račan primio izaslanstvo kazahstanskih parlamentaraca

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-kazahstanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivan Račan primio je izaslanstvo kazahstanskih parlamentaraca iz Donjeg doma parlamenta (Mažilis).

Sugovornici su bilateralnu suradnju Kazahstana i Hrvatske ocijenili dobrom te istaknuli učestalu razmjenu političkih susreta na različitim razinama. 

Ovom prigodom Azat Peruashev, voditelj kazahstanskog izaslanstva, uputio je čestitku povodom ulaska Hrvatske u članstvo Europske unije. Kazahstan vrlo intenzivno surađuje s Europskom unijom, posebice u kontekstu gospodarske suradnje temeljene na trgovini i investicijama te u tom smislu očekujemo i intenzivniju suradnju s Hrvatskom, istaknuo je Peruashev. Za sada trgovinska razmjena Hrvatske i Kazahstana ne odgovora potencijalima koji bi mogli biti ostvareni, suglasni su Račan i Peruashev. Azat Peruashev istaknuo je da je u Kazahstanu usvojena Strategija razvoja do 2050. godine s fokusom na impulzivni razvoj uz suvremene tehnologije. U tom kontekstu sugovornici vide slobodan prostor za suradnju u konkretnim razvojnim projektima u sektorima građevine i izgradnje prometne infrastrukture. Intenzivnija parlamentarna suradnja dviju zemalja može biti odlična podloga za razvoj budućih gospodarskih odnosa, slažu se sugovornici.  

U završnom dijelu susreta Azat Peruashev uputio je voditelju Hrvatsko-kazahstanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivanu Račanu poziv za uzvratni posjet Astani.
  
 
 

Author: Hrvatsko-kazahstanska međuparlamentarna skupina prijateljstva