Neven Mimica sastao se s novoizabranim predsjednikom Republike Čile Sebastianom Pinerom

Santiago - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica sastao se danas u Santiagu s novoizabranim predsjednikom Republike Čile Sebastianom Pinerom.

Mimica, koji će kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske sudjelovati na inauguraciji novoizabranog čileanskog predsjednika 11. ožujka 2010. godine, prenio je Pineri čestitke predsjednika Josipovića te njegov poziv da posjeti Hrvatsku. Istaknuvši kako predsjednik Pinera preuzima dužnost u vrlo teškom trenutku za njegovu zemlju, izrazio je sućut zbog ljudskih stradanja u nedavnom katastrofalnom potresu te je istaknuo solidarnost Hrvatske s vladom i građanima Čilea.

U razgovoru je obostrano potvrđeno da su politički odnosi dviju zemalja na svim razinama tradicionalno dobri i prijateljski. Također je ocijenjeno da postoji značajan prostor za jačanje gospodarske suradnje i trgovinske razmjene koje su na niskoj razini u odnosu na postojeće mogućnosti. Pritom su se sugovornici složili da u jačanju gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje dviju zemalja važnu ulogu svakako može odigrati brojna hrvatska iseljenička zajednica u Čileu.

Author: Služba za odnose s javnošću