Josip Salapić primio predstavnike nezavisnih sindikata

Zagreb - Predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić primio je predstavnike nezavisnih sindikata: Krešimira Severa (HNS), Ozrena Matijaševića (HURS), Damira Jakuša (URHS), Mladena Novosela i Anu Pezelj (SSSH) te Mirelu Bojić (MHS).

Na sastanku se razgovaralo o aktualnom Prijedlogu zakona o radu koji je predviđen za raspravu u Hrvatskom saboru u srijedu, 26. veljače. Predstavnici nezavisnih sindikata iskazali su nezadovoljstvo predloženim Zakonom o radu s posebnim osvrtom na dijelove Zakona koji se odnose na radno vrijeme, a kojima se propisuje moguće radno vrijeme od 56 do 60 sati. 

Predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić istaknuo je da će Klub zatražiti odgodu donošenja Zakona o radu. –Dodatni dijalog radnika u državnom i privatnom sektoru s predstavnicima Vlade i predstavnicima parlamentarnih stranaka u Hrvatskom saboru svakako može doprinijeti poboljšanju pojedinih odredbi Zakona, dodao je Salapić.

Sugovornici su suglasni oko važnosti odgode donošenja predmetnog Zakona u vremenskom periodu od tri do šest mjeseci radi dodatne šire javne rasprave, a u svrhu kvalitetnijeg Zakona. 
 

Author: Služba za medije