Zastupnici odali počast preminulom Vici Vukovu

Zagreb - Hrvatski sabor minutom šutnje odao je počast preminulom Vici Vukovu, bivšem saborskom zastupniku i istaknutom kulturnom djelatniku. 

"Ime Vice Vukova ostat će zapisano zlatnim slovima u knjizi hrvatske kulture", rekao je predsjedajući sjednicom, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, obavještavajući zastupnike o smrti njihova kolege. Vice Vukov preminuo je noćas u zagrebačkoj bolnici za plućne bolesti u kojoj je bio u komi nakon tragične nesreće 2005. godine. 

Rođen je 1936. godine u Šibeniku. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekao je zvanje profesora filozofije te talijanskog jezika i književnosti. Završio je i Institut za visoke međunarodne studije u Parizu. Na hrvatskoj političkoj sceni istaknuo se u vrijeme hrvatskog masovnog pokreta. Njegove pjesme, poput "Tvoja zemlja", "Stavi svjetiljku u prozor" i mnoge druge, ostat će zapamćene u fundusu narodne baštine. 

Vice Vukov bio je zastupnikom u 5. sazivu Sabora gdje je mandat obnašao kao nezavisni zastupnik izabran s liste SDP-a. (iRedakcija)

Author: Internet redakcija