Tomislav Ivić primio izaslanstvo slovenskog Ministarstva obrane koje je predvodio ministar Roman Jakič

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić s članovima Odbora primio je izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Slovenije koje je predvodio ministar Roman Jakič. 

U uvodnom dijelu sastanka predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić izvijestio je ministra obrane Slovenije Romana Jakiča o aktivnostima i angažmanu Odbora. Ivić je istaknuo da je Odbor za obranu kao zasebno matično tijelo ustrojen 2008. godine, a do tada je bio u sastavu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Obveze i zadatci Odbora usmjereni su na ustrojstvo i djelokrug tijela državne uprave u području obrane, obranu te suradnju s tijelima RH koja djeluju u području obrane, istaknuo je Ivić.  

Ministar obrane Slovenije Roman Jakič podsjetio je na vrlo dobru suradnju s hrvatskim Ministarstvom obrane i ministrom Kotromanovićem na svim razinama, posebice na operativnom planu te na području edukacije. - Prošle godine realizirali smo više od 70 posto zajedničkih projekata, a suradnju nastavljamo i u budućnosti, istaknuo je Jakič. 

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o financijskim izdvajanjima za sustave obrane dviju zemalja koji se kontinuirano smanjuju za vrijeme ekonomske krize. Razgovaralo se i o zajedničkoj suradnji u okviru NATO-a gdje se Hrvatska i Slovenija najglasnije zalažu za proširenje Saveza. 
 

Author: Služba za medije