Jadranka Kosor primila veleposlanicu Francuske Michéle Boccoz

Zagreb - U vrlo otvorenom i srdačnom razgovoru sugovornice su razmijenile mišljenja o aktualnim vanjskopolitičkim temama poput predstojećih izbora za Europski parlament i kandidaturi zastupnice Kosor, o situaciji u regiji s posebnim naglaskom na zbivanja u Bosni i Hercegovini te daljnjoj perspektivi jačanja bilateralnih odnosa Hrvatske i Francuske. 

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, Kosor je posebno istaknula važnost jačanja pozicije i angažmana članica Europske unije u procesu pronalaženja povoljnih rješenja za budućnost BiH. - Ne može se zanemariti činjenica da Europska unija sada graniči s Bosnom i Hercegovinom, dodala je Kosor.  - Francuska u ovom procesu želi aktivno sudjelovati, što je već pokazala i u podršci ''Brdo procesu'', istaknula je Boccoz. Sveukupni bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske ocijenjeni su vrlo dobrima, pri čemu je zastupnica Kosor posebno istaknula važnu ulogu Francuske u procesu pretpristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Jačanje gospodarske suradnje u interesu je obiju zemalja, a stvaranje povoljnih preduvjeta u Hrvatskoj za strana ulaganja kao što su politička stabilnosti i pravna sigurnost za sve ulagače pa tako i francuske iznimno je važno, suglasile su se Kosor i Boccoz. 

U okviru kulturne suradnje veleposlanica Boccoz najavila je održavanje ''Festivala Francuske u Hrvatskoj'' u svibnju i lipnju 2015. godine, nakon što je 2012. godine održan vrlo uspješan ''Festival Hrvatske u Francuskoj''. Francuska veleposlanica prenijela je i želju novog državnog tajnika za europske poslove Francuske Harlema Désira da u što skorije vrijeme posjeti Hrvatsku. 
 

Author: Služba za medije