Domagoj Hajduković održao sastanak s irskim veleposlanikom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković primio je u posjet prvoga stalnog veleposlanika Irske u RH Timothyja Harringtona. 

Hajduković je izrazio zadovoljstvo otvaranjem irskoga veleposlanstva u Zagrebu te zaželio dobrodošlicu veleposlaniku u svoje ime i uime članova Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora. Zahvalio je na potpori koju je Irska pružala Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji te izrazio nadu u još bolju gospodarsku, kulturnu i političku suradnju. 
 
Veleposlanik Harrington rekao je kako je počašćen time što je prvi stalni veleposlanik Irske u RH. Ukazao je na mnoge sličnosti dvaju naroda te dodao kako će raditi na unapređenju već ionako prijateljskih odnosa. Kao prioritete svoga mandata istaknuo je jačanje gospodarske i kulturne suradnje, razmjenu političkih ideja u sklopu suradnje unutar EU-a te povezivanje građana obiju zemalja, posebice studentskim razmjenama.

Sugovornici su se složili da je jedan od oblika produbljivanja veza dviju država parlamentarna suradnja, posebice putem međuparlamentarnih skupina prijateljstva.
 

Author: Hrvatsko-irska međuparlamentarna skupina prijateljstva