Dragica Zgrebec primila izaslanstvo Zrinske garde Čakovec i Međimurske županije

Zagreb - U povodu obilježavanja spomendana 30. travnja - Dana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Dana Međimurske županije potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec primila je danas izaslanstvo Zrinske garde Čakovec i Međimurske županije. 

Alojzije Sobočanec, predsjednik Zrinske garde Čakovec, upoznao je potpredsjednicu Zgrebec s aktivnostima Zrinske garde Čakovec te budućim planovima, posebice pripremama za obilježavanje 450. godišnjice Sigetske bitke sljedeće godine. - Očekujemo da ćemo u tom projektu surađivati i s Mađarskom i Turskom, a u njegovoj realizaciji nadamo se i podršci Hrvatskoga sabora, rekao je Sobočanec. 
 
- Obitelj Zrinski obilježila je hrvatsku političku scenu, a njezin doprinos u kulturnom, političkom i gospodarskom životu Čakovca i Međimurja iznimno je velik, istaknula je potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec. Dodala je da je Hrvatski sabor prije četiri godine svojom odlukom o proglašenju 30. travnja spomendanom Zrinskih i Frankopana želio odati počast ovim povijesnim velikanima. 

Nakon susreta potpredsjednica Zgrebec primila je prijavak zapovjednika Zrinske garde Čakovec i obavila pregled svečanoga postroja Garde na Trgu sv. Marka. 
 

Author: Služba za medije