Daniel Mondekar održao sastanak s izaslanstvom Pokrajinske skupštine Gornje Austrije

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar sastao se danas s predsjednikom Pokrajinske skupštine Gornje Austrije Viktorom Siglom koji je predvodio izaslanstvo Pokrajinske skupštine Gornje Austrije. U izaslanstvu su bili i potpredsjednici Skupštine Gerda Weichsler-Hauer i Adalbert Cramer, predsjednica Odbora za europske poslove Gabriele Lackner-Strauss te brojni zastupnici i predstavnici stručnih službi. 

Daniel Mondekar uvodno je upoznao članove austrijskog izaslanstva s dosadašnjim radom Odbora za europske poslove Hrvatskoga sabora kao i budućim aktivnostima, među kojima je izdvojio planirane tematske sjednice o aktualnim pitanjima europske politike poput: Strategije Europska unija 2020, Transatlantskog trgovinskog i investicijskog partnerstva između EU-a i SAD-a, zelenog gospodarstva i energetske politike općenito. 

Predsjednik Pokrajinske skupštine Gornje Austrije Viktor Sigl, kao i ostali nazočni dužnosnici i zastupnici, tijekom razgovora iskazali su veliko zanimanje za hrvatska iskustva nakon ulaska u Europsku uniju te za hrvatska stajališta o aktualnim temama EU-a. – Bilateralna suradnja naših dvaju nacionalnih parlamenata je dobra, a zbog važnosti europskih poslova izuzetno je važno dodatno ojačati suradnju tijela za europske poslove na nacionalnoj razini između država članica EU-a, istaknuo je Sigl. 

Predsjednica Odbora za europske poslove Pokrajinske skupštine Gabriele Lackner-Strauss prenijela je interes svojeg odbora za intenzivnijom izravnom suradnjom sa saborskim Odborom za europske poslove, posebice za razmjenom informacija o Dunavskoj strategiji. – Dunavska strategija važna je tema rasprava i u Hrvatskome saboru, naglasio je Mondekar te podržao jačanje suradnje dvaju odbora u budućnosti. 
 

Author: Služba za medije