Vladimir Šeks i Petar Selem održali sastanke sa zastupnicom francuskog Senata Michèle André

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u posjet predsjednicu Skupine prijateljstva Francuska – Hrvatska u Senatu Republike Francuske Michèle André.

Sugovornici su uvodno istaknuli dobre odnose dviju zemalja. Predsjednica Skupine prijateljstva Francuska – Hrvatska u Senatu Republike Francuske Michèle André naglasila je da je Senat prepoznao važnost ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Obećala je nastavak snažne potpore Hrvatskoj na tom putu rekavši da se nada da će u bliskoj budućnosti, u fokusu parlamentarnih razgovora, ponovo biti gospodarska i kulturna razmjena. Hrvatska i Europa dijele zajedničke civilizacijske vrijednosti, a Hrvatsku i Francusku vežu brojne kulturne veze, zaključeno je.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora upoznao je goste sa zakonodavnom procedurom, posebno u segmentu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Obostrano je naglašeno da je, uz kreiranje kvalitetnih zakona, iznimno važno usmjeriti pažnju i na njihovu implementaciju. 

Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i voditelj Skupine prijateljstva Hrvatska – Francuska Petar Selem također je održao sastanak s predsjednicom Skupine prijateljstva Francuska – Hrvatska u Senatu Republike Francuske Michèle André. U razgovoru je istaknuta potpora svih političkih opcija francuskog Senata što skorijem ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Petar Selem naglasio je da je Hrvatska imala pred sobom zahtjevne kriterije te je izrazio uvjerenje da će postignuti napredak biti prepoznat. U okviru sastanka najavljen je skori posjet dvaju članova Odbora za europska pitanja francuskog Senata Hrvatskome saboru.

Author: Služba za odnose s javnošću