Neven Mimica primio izaslanstva dvaju odbora bugarskog Narodnog sobranja

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica sa članovima Odbora primio je izaslanstva Odbora za europske poslove i nadzor europskih fondova te Odbora za vanjsku politiku i obranu Narodnog sobranja Republike Bugarske.

Sugovornici su uvodno razmijenili iskustva iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica istaknuo je da Hrvatska uči iz iskustava drugih zemalja članica Europske unije te stečena pozitivna iskustva pokušava ugraditi u svoj pregovarački proces s Europskom unijom. U nastavku je predsjednik Odbora Mimica izvijestio goste iz Bugarske o aktualnim događanjima u pregovaračkom procesu s Unijom te o naporima koje Hrvatska čini kako bi pregovore okončala do kraja lipnja ove godine.

Predsjednica Odbora za europske poslove i kontrolu europskih fondova bugarskog Sobranja Monika Panayotova istaknula je da Bugarska prati Hrvatsku u pregovaračkom procesu i podupire sva nastojanja i napore koje čini kako bi okončala pregovore. Predsjednica Odbora naglasila je da će Bugarska svakako biti jedna od prvih zemalja koja će ratificirati pristupni ugovor kada za to dođe vrijeme. 

U nastavku se razgovaralo o europskoj perspektivi zemalja regije. Predsjednik Odbora Mimica zaključno je zahvalio Bugarskoj na dosadašnjem razumijevanju i potpori izrazivši uvjerenje da će se prijateljska suradnja dviju zemalja nastaviti.

Author: Služba za odnose s javnošću