Daniel Mondekar primio voditelja Odjela za kampanje Konfederacije britanskih industrija (CBI) Andyja Bagnalla

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar primio je voditelja Odjela za kampanje Konfederacije britanskih industrija (CBI) Andyja Bagnalla. 
 
U uvodnom dijelu susreta voditelj Odjela za kampanje Konfederacije britanskih industrija Andy Bagnall predstavio je glavne aktivnosti Konfederacije. Posebno je istaknuo odnose Velike Britanije i Europske unije u ekonomskom kontekstu te se osvrnuo na pojedinosti djelovanja Konfederacije u Bruxellesu. Bagnall je potvrdio važnost strukturnih reformi Europske unije kako bi se mogla nositi s globalnim ekonomskim izazovima. 
 
Sugovornici su razmijenili mišljenja i o odnosima Konfederacije britanskih industrija, britanske Vlade i Parlamenta, a vezano uz europske dokumente i kreiranje europskih politika.
 
U nastavku se razgovaralo i o prioritetima nove Europske komisije s posebnim osvrtom na aktivnosti koje će poduzeti vezano uz gospodarsku stagnaciju u predstojećih šest mjeseci. Mondekar i Bagnall suglasni su s tim da postoje velika očekivanja od Junckerove komisije i pomoći gospodarstvu EU-a. 

Author: Služba za medije