Potpredsjednica Sabora Vesna Pusić održala tradicionalni radni susret s veleposlanicima susjednih zemalja

Zagreb - Na tradicionalnom radnom ručku s veleposlanicima susjednih zemalja koji u Hrvatskom saboru organizira potpredsjednica Sabora prof. dr. sc. Vesna Pusić danas su bili prisutni veleposlanici Mađarske, Italije i otpravnik poslova slovenskog Veleposlanstva.

U svjetlu pristupa Hrvatske NATO-u razgovaralo se o potrebi davanja i službene potpore susjednih država ovom hrvatskom vanjskopolitičkom cilju. Veleposlanici Mađarske i Slovenije naglasili su važnost provođenja rasprave u javnosti, koju u hrvatskom slučaju treba intenzivirati, a razgovaralo se i o njihovim iskustvima na tom planu.

Druga tema razgovora bilo je pitanje dvojnog državljanstva i njegovog reguliranja na temelju Europske konvencije o dvojnom državljanstvu s jedne strane i bilateralnih ugovora s druge strane. 

Treća tema bio je razgovor o okruglom stolu koji će se održati u Saboru pod nazivom "Prijedlog strategije migracijske politike Republike Hrvatske za 2006./2007." na kome će biti riječi i o prekograničnoj dnevnoj migraciji, značajnoj za države susjede. Grupa „Susjedstvo“ dobila je i dva poziva za radni posjet Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.