Mario Zubović primio srbijanskog veleposlanika Cvetićanina

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Mario Zubović primio je u radni posjet veleposlanika Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Radivoja Cvetićanina.

Tema razgovora bila je uspostavljanje međuparlamentarne suradnje i kontakata dva parlamenta te jačanje političkog dijaloga. Obostrano je ocijenjeno da parlamenti trebaju početi surađivati, posebice u svjetlu činjenice do postoji volja i prostor za moguću suradnju. U tom smislu izgledan je međusoban posjet vanjskopolitičkih odbora hrvatskog i srpskog parlamenta. Svakako jedna od mogućih tema su hrvatska iskustva iz pregovaračkog procesa, posebno uloga Hrvatskoga sabora, njegovih radnih tijela i Nacionalnog odbora u pregovorima za članstvo Hrvatske u Europskoj Uniji.

Mario Zubović istaknuo je da Hrvatska želi dobre odnose sa Srbijom, koji mogu poticajno i razvojno djelovati na obje zemlje, posebice u kontekstu eurointegracija, što je odabir jedne i druge zemlje.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo da su revitalizirani diplomatski odnosi između Republike Hrvatske i Republike Srbije, što je dobro za prosperitet obiju zemalja, ali i šire, za cijelu regiju. Intenziviranje međuparlamentarne suradnje bit će jedan od prioriteta u budućim međudržavnim odnosima. 

Author: Služba za odnose s javnošću