Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem uručio "Nagrade Ivan Filipović"

Zagreb - Istaknutim prosvjetnim djelatnicima svečano su dodijeljene dvije "Nagrade Ivan Filipović" za životno djelo te sedam godišnjih nagrada za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2009. godinu. Nagrade je dobitnicima uručio predsjednik Odbora za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović" i predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Petar Selem.

U svom pozdravnom govoru Petar Selem je, čestitavši dobitnicima, opisao "Nagradu Ivan Filipović" kao trajnu vrijednost hrvatskoga društva. Ona vrednuje rad koji je najmanje glamurozan i obasjan svjetlima reflektora, rad koji je samozatajan, samoprijegoran i bez kojega nema budućnosti. Predsjednik Selem naglasio je odgojnu komponentu učiteljskog rada, usađivanje temeljnih vrijednosti: domoljublje, obitelj i smisao za rad. Osvrnuo se kratko i na predmetne kurikulume koji će uskoro biti izrađeni. Ovo je povijesna prilika, kazao je, da definiramo kakvo nam znanje treba. To je znanje koje utvrđuje hrvatski identitet i radi od djece građane svijeta.

Dobitnica nagrade za životno djelo Marija Šuvaljek obratila se prisutnima u ime dobitnika. Laureatima je također čestitao ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs u ime svog ministarstva i u ime predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor.

Author: Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu