Boris Kunst primio veleposlanika Kanade Thomasa Marra

Zagreb - Predsjednik Odbora za rad i socijalno partnerstvo i voditelj Hrvatsko-kanadske skupine prijateljstva Boris Kunst primio je u posjet veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Thomasa Marra.

Voditelj Hrvatsko-kanadske skupine prijateljstva Boris Kunst izvijestio je veleposlanika Thomasa Marra o formiranju skupine prijateljstva u ovom sazivu Sabora i brojnosti njezinih članova, istaknuvši da je to najbrojnija skupina prijateljstva u Parlamentu. Također se zahvalio Kanadi na sveukupnoj pomoći Hrvatskoj, a posebice na podršci za članstvo u NATO-u i EU. 

Sugovornici su suglasni da su bilateralni odnosi Kanade i Hrvatske dobri, te da će nastavku prijateljskih odnosa svakako doprinijeti i Hrvatsko-kanadska skupina prijateljstva. 

Dinamici odnosa dviju zemalja svakako doprinosi i brojna zajednica Hrvata koji žive u Kanadi, a koji predstavljaju vrlo značajan „most“ za suradnju Kanade i Hrvatske, istaknuo je veleposlanik Marr. 

Razgovaralo se i o aktivnostima i nastavku suradnje na gospodarskom, a posebice na kulturnom planu, te na razini gradova partnera, što je veleposlanik ocijenio vrlo dobrom inicijativom. 

Iskustva koja Kanada ima u zakonodavnom procesu, posebno na područjima zdravstvenog sustava, smanjivanja poreza i borbe protiv korupcije svakako mogu doprinijeti i Hrvatskoj koja se nalazi u procesu reformi, ustvrdio je Boris Kunst. Bilo je riječi i o završenim parlamentarnim izborima u Kanadi, a veleposlanik je istaknuo ratifikaciju Protokola o pristupanju Hrvatske i Albanije NATO-u kao prioritet u novom sazivu Parlamenta.

Author: Služba za odnose s javnošću