Mario Zubović primio zamjenika ministra za Europu iranskog Ministarstva vanjskih poslova Safarija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović sastao se sa zamjenikom ministra za Europu Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mehdijom Safarijem.

Središnja tema sastanka bili su bilateralni odnosi koji su ocijenjeni dobrima, no sugovornici su se složili da postoji velik prostor za unapređenje gospodarske suradnje. Zamjenik ministra za Europu Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mehdia Safari rekao je kako posljednjih godina trgovinska razmjena Irana bilježi najintenzivniji rast s azijskim tržištima. No, dodao je, Iran je posebno zainteresiran za povećanje gospodarske suradnje s Hrvatskom u sektorima brodogradnje te naftne i duhanske industrije. Sugovornici su razmotrili mogućnosti aktualiziranja ovih projekata.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović upoznao je gosta s vanjskopolitičkim prioritetima RH te sa stanjem u regiji, naglasivši kako Hrvatska snažno podupire europski put svih zemalja u njezinom okruženju. Mehdia Safari čestitao je Hrvatskoj na tekućem predsjedanju Vijećem sigurnosti UN-a.

Razgovor je zaključen dogovorom o daljnjem jačanju parlamentarne suradnje, posebno 

Author: Služba za odnose s javnošću