Frano Matušić sudjeluje na Konferenciji predsjednika parlamentarnih odbora za vanjsku politiku članica EU i država kandidatkinja za članstvo

Varšava - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić sudjeluje na Konferenciji predsjednika parlamentarnih odbora za vanjsku politiku država članica Europske unije i država kandidatkinja za članstvo (COFACC) koja se održava u Varšavi od 4. do 6. rujna.

Teme sastanka su vezane uz vanjsku politiku Europske unije s posebnim naglaskom na odnose s istočnim susjedima EU. Na Konferenciji se raspravlja i o ulozi Europske unije u povijesnim promjenama u državama mediteranskog susjedstva, o daljnjem proširenju Europske unije te o drugim vanjskopolitičkim pitanjima.

Istaknut je pozitivan i inspirativan primjer hrvatskog dovršetka pristupnih pregovora za ostale kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje za članstvo u EU. Predsjednici vanjskopolitičkih odbora također će razmijeniti mišljenja o načinu budućeg funkcioniranja parlamentarne kontrole vanjske i sigurnosne politike EU. Na Konferenciji je sudjelovala i visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Author: Odbor za vanjsku politiku