Tonino Picula primio voditelja Ureda OESS-a u RH Josea Enriquea Horcajadu Schwartza

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula primio je u radni posjet voditelja Ureda OESS-a u RH, veleposlanika Josea Enriquea Horcajadu Schwartza.

Glavna tema razgovora bilo je predstojeće jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a koje će se održati od 7. do 10. listopada u Dubrovniku. Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Tonino Picula upoznao je veleposlanika Schwartza s glavnim temama zasjedanja, a to su: perspektive i suradnja na području jugoistočne Europe, gospodarska suradnja, približavanje država JI Europe euroatlantskim integracijama te stabilizacija i razvoj Mediterana. Na konferenciji će sudjelovati više od 200 parlamentaraca iz zemalja članica OESS-a, dodao je.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti da se, u okviru zasjedanja, okupe svi voditelji misija OESS-a u zemljama jugoistočne Europe. Ove godine navršava se petnaest godina prisutnosti OESS-a u Republici Hrvatskoj, rekao je Tonino Picula te je, u vremenu zaključenja misije OESS-a u RH, ovo dobar trenutak za razmjenu iskustava.

Author: Služba za odnose s javnošću