Ivan Račan održao sastanak sa savjetnikom u veleposlanstvu Kazahstana Jeanom Kystaubayevom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-kazahstanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Ivan Račan primio je Jeana Kystaubayeva, savjetnika u veleposlanstvu Republike Kazahstana. 

Jean Kystaubayev predstavio je voditelju Hrvatsko-kazahstanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivanu Račanu aktualne političke događaje u Kazahstanu. Istaknuo je da su u travnju ove godine održani prijevremeni predsjednički izbori te da je biračko tijelo izabralo predsjednika Nazarbayeva. 

Sugovornici su se složili u tome da se dobra suradnja dviju zemalja očituje i u razmjeni posjeta na različitim političkim razinama. Savjetnik Kystaubayev podsjetio je na posjet predsjednika Vlade RH Milanovića Kazahstanu u svibnju ove godine te dodao da su u pratnji predsjednika Vlade bili i predstavnici 25 hrvatskih tvrtki. Održan je i astanski gospodarski forum na kojem su sudjelovali i predstavnici Hrvatske, dodao je. 

U nastavku se razgovaralo o reformama, razvoju parlamentarizma i demokratskim procesima u Kazahstanu. Bilo je riječi i o EXPO-u 2017. čiji je domaćin Kazahstan, a bit će posvećen obnovljivim izvorima energije. 
 

Author: Služba za medije