Nansi Tireli održala sastanak sa sudionicima projekta GenderStrat 4 Equality

Zagreb - Predsjednica saborskoga Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli održala je u četvrtak sastanak s predstavnicima organizacija koje sudjeluju u projektu GenderStrat 4 Equality. 

Taj projekt, u sklopu programa Erasmus+, provode Centar za savjetovanje, edukaciju i istraživanje iz Zagreba, Centar za ženske studije iz Zagreba, Centar za rodnu ravnopravnost iz Islanda, Centar za unaprjeđenje jednakosti iz Litve te Pokrajinska vlada Donje Austrije.

Tireli je ukratko predstavila rad Odbora za ravnopravnost spolova te upoznala sudionike sastanka s kronologijom donošenja važnih propisa i osnivanja institucionalnih mehanizama za provođenje ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj. Istaknula je važnost suradnje Odbora s drugim institucijama te organizacijama civilnoga društva. 

Na sastanku su iznesena iskustva zastupljenih institucija u provođenju rodne ravnopravnosti te o potrebi za edukacijom o provođenju rodno osviještene politike.

Razgovaralo se i o dolazećim izborima za zastupnike u Hrvatskome saboru nakon kojih se očekuje povećanje broja zastupnica, zahvaljujući uvedenoj kvoti od najmanje 40 posto podzastupljenoga spola na izbornim listama. Zaključno je istaknuta potreba za edukacijom o rodnoj ravnopravnosti za oba spola od najranije dobi.
 

Author: Odbor za ravnopravnost spolova