Gordan Jandroković i Andrej Plenković primili švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta

Zagreb - Zastupnici u Hrvatskome saboru Gordan Jandroković i Andrej Plenković održali su sastanak s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carlom Bildtom.

Ministar vanjskih poslova Švedske Carl Bildt čestitao je na uspješno zaključenim pregovorima. Središnja tema razgovora bila je završna faza pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Odgovarajući na pitanje ministra Bildta o nadolazećem referendumu, Gordan Jandroković izrazio je uvjerenje da će hrvatski građani odabrati europsku budućnost. Uostalom, naglasio je, i posljednja istaživanja javnog mnijenja govore o potpori od 60 posto građana RH za pristupanje Europskoj uniji. U razgovoru su razmijenjena iskustva obiju zemalja u tom procesu, a zastupnik Jandroković posebno je zahvalio Carlu Bildtu na njegovom osobnom zalaganju i potpori Hrvatskoj na putu prema EU. 

Zastupnici su se osvrnuli i na rastući skepticizam, posebno u odnosu na ekonomsku krizu koja pogađa Europu. Ipak, obostrano je zaključeno kako je Europska unija okruženje koje pozitivno utječe na gospodarska kretanja. Na sastanku je bilo riječi i o pripremama za predstojeću fazu, ratifikaciju Sporazuma o pristupanju u parlamentima zemalja članica. Razgovarajući o razdoblju nakon ulaska u Europsku uniju, Gordan Jandroković je rekao da će Hrvatska i dalje podupirati europsku perspektivu susjednih zemalja.

Author: Služba za odnose s javnošću