Davorin Mlakar primio veleposlanika Japana Yoshija Tamuru

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskom saboru Davorin Mlakar primio je veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Yoshija Tamuru.

Sugovornici su uvodno razmijenili mišljenja o političkim prilikama u Republici Hrvatskoj nakon parlamentarnih izbora. Razgovaralo se i o provedenim reformama, posebice na području državne uprave.

Bilateralni odnosi i suradnja Japana i Hrvatske najviše se očituju na polju obrazovanja i znanosti, suglasni su Mlakar i Tamura. Dobru komunikaciju na tom području treba intenzivirati i poticati pri čemu svakako mogu doprinijeti i parlamentarne skupine prijateljstva hrvatskog i japanskog parlamenta. Suradnja i prijateljski odnosi s Japanom su dobrodošli za malu zemlju kao što je Hrvatska, zaključio je zastupnik Mlakar. U nastavku se razgovaralo o tragediji prouzročenoj razornim potresom koji je zahvatio Japan početkom prošle godine. Veleposlanik Tamura zahvalio je na sveukupnoj podršci hrvatske Vlade i građana kazavši da je pozitivno iznenađen suosjećanjem i pažnjom hrvatskih građana.

Veleposlanik Tamura uputio je poziv zastupniku Mlakaru na oproštajni prijem u veleposlanstvu Japana u petak, 20. siječnja 2012. godine.

Author: Služba za odnose s javnošću