Nagrada HHO-a saborskoj zastupnici Mireli Holy

Zagreb - U povodu Dana ljudskih prava, 10. prosinca, Hrvatski helsinški odbor (HHO) na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu dodijelio je svoje godišnje nagrade za 2012. novinarki Ivani Paradžiković, saborskoj zastupnici Mireli Holy i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Jovanu Pavloviću, a skupu je nazočio i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

Novinarka Ivana Paradžiković, autorica televizijske emisije "Provjereno", dobila je nagradu "Joško Kulušić" za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja, a saborska zastupnica Mirela Holy zaslužila je nagradu "Miko Tripalo" za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava koji nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde.

Mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću pripala je nagrada "Sulejman Mašović-Luka Vincetić-Jovan Nikolić" za doprinos međureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko čestitao je dobitnicima na nagradama, a HHO-u na skoroj 20. obljetnici djelovanja, navodeći kako su u HHO-u djelovali i govorili kada drugi ili nisu smjeli ili nisu htjeli.
"Zauzimanje za ljudska prava nije kampanja; ljudska prava se ili žive ili ne žive", kazao je Leko te dodao kako Opća deklaracija o ljudskim pravima ostaje poticaj i ideal.

Naglasio je kako Hrvatski sabor, ostvarivanjem postojećih zakona i donošenjem novih, želi zajedno s HHO-om i drugim nevladinim organizacijama pridonijeti hrvatskom društvu bez diskriminacije.

Author: Hina/Služba za medije