Melita Mulić i Ante Babić sastali se s Ceciliom Attard–Pirotta, zamjenicom glavnog tajnika Unije za Mediteran

Zagreb - Melita Mulić, članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran i potpredsjednica Odbora za prava žena Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran, uz Antu Babića člana hrvatskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, održala je sastanak s Ceciliom Attard–Pirotta, zamjenicom glavnog tajnika Unije za Mediteran odgovornom za društvena i građanska pitanja. 

Razgovor je održan kao slijed jutrošnjeg sastanka Odbora za prava žena Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran koji je organiziran u Hrvatskome saboru. 

Attard–Pirotta iznijela je pojedinosti o radu Tajništva Unije za Mediteran, planove za budućnost, te izvijestila hrvatsku stranu o projektima koji su u izradi, iako su, kao i ostatak svijeta, suočeni s lošom financijskom situacijom. Naglasila je kako u svom radu posebnu pažnju posvećuju mladima, među njima i mladim ženama. Specifičnost je mediteranske regije što nije regija zajedničke platforme, postoje zemlje s vrlo tradicionalnim pogledima na svijet, prilično su velike razlike među zemljama te regije, pa su nastojanja usmjerena prema iznalaženju kompromisnog rješenja. 

Melita Mulić složila se kako je mediteranska regija u stvari regija u kojoj iznalaženje „zajedničkog glasa“ predstavlja izazov, međutim, ne smije se odustati, već treba nastaviti održavati suradnju i razmjenjivati informacije. Stoga je, zahvalivši se Tajništvu Unije za Mediteran na pomoći prilikom organiziranja sastanka, naglasila kako treba nastaviti održavati zajedničke sastanke. 

Author: Služba za medije