Milorad Pupovac primio predsjednika Odbora za vanjske poslove Sejma

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju dr. sc. Milorad Pupovac i članovi Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva primili su u posjet predsjednika Odbora za vanjske poslove Sejma Republike Poljske Pavela Zalewskog.

Središnja tema sastanka bila su iskustva Republike Poljske kao članice Europske unije te tekući pregovori za članstvo Republike Hrvatske. Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac istaknuo je važnost razmjene iskustava, posebno na razini parlamenata dviju država, kao i iznimno značenje potpore koju Poljska pruža Republici Hrvatskoj u pristupanju EU i NATO savezu. Naglasivši da Poljska podupire ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju do 2009. godine, predsjednik Odbora za vanjske poslove Sejma Pavel Zalewski dodao je kako Poljska smatra da se proces proširenja Europske unije ne može smatrati završenim prije nego što u nju stupe zemlje jugoistočne Europe, među kojima se Hrvatska ističe kao lider u regiji. 

U okviru razgovora o reformama i procesima koji prate pristupanje Europskoj uniji naglašena je važnost intenzivne komunikacije s građanima kako bi bili adekvatno upoznati s prednostima koje donosi članstvo u Europskoj uniji. Tijekom susreta posebno su istaknuti odlični odnosi Poljske i Hrvatske. U završnom dijelu sastanka sugovornici su se osvrnuli i na trenutačno stanje u regiji.