Mihael Zmajlović primio predstavnike Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta

Zagreb - Predsjednik Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Mihael Zmajlović primio je predstavnike Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta Damira Lazora, Hrvoja Baričevića i Dražena Vinšćaka. Tom su prilikom predstavili rad Komore koja trenutačno broji 420 inženjera tehnologije prometa i transporta od kojih je 118 ovlaštenih inženjera s položenim stručnim ispitom i ovlaštenjem za rad u struci.

Predstavnici Komore inženjera tehnologije prometa i transporta iskazali su interes za to da prometne projekte, studije i elaborate, koje su do sada ovjeravali inženjeri drugih struka, ovjeravaju ovlašteni inženjeri tehnologije prometa i transporta. Smatraju da je potrebno dopuniti Zakon o prostornom uređenju i gradnji te misle kako bi glavni projekt, ovisno o vrsti građevine odnosno radova, trebao sadržavati i prometni projekt.

Predsjednik Odbora Mihael Zmajlović izrazio je zadovoljstvo radom i aktivnošću Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta. Izvijestio ih je da će Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, u sljedećih nekoliko mjeseci započeti izradu nacrta opsežnih izmjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji te će se pritom razmotriti i njihovi zahtjevi. Predsjednik Odbora istaknuo je kako je potrebno upoznati iskustva europskih zemalja u zakonskom definiranju prometnog projekta i drugih prometnih rješenja.

Author: Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo