Potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor primila dopredsjednika Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Božu Ljubića

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor primila je u službeni posjet dopredsjednika Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Božu Ljubića.

Na sastanku su razgovarali o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Hrvatska daje punu podršku "europskom putu" Bosne i Hercegovine, a kada postane punopravna članica Europske unije, ta podrška bit će još snažnija, istaknula je potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor.

Razgovarali su i o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Sugovornici su se posebno osvrnuli na položaj Hrvata u BiH. Stabilnost Bosne i Hercegovine od izrazite je važnosti za Republiku Hrvatsku kao i za cjelokupnu Europu, naglasio je dopredsjednik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić. "Stabilne Europe nema bez stabilnog Balkana, a stabilnog Balkana nema bez stabilne Bosne i Hercegovine", dodao je Ljubić. U nastavku je bilo riječi o zakonodavnoj aktivnosti Hrvatskoga sabora, a sastanak je zaključen dogovorom o budućoj suradnji.

Author: Služba za odnose s javnošću