Davor Božinović primio izraelskog veleposlanika Yosefa Amranija

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskome saboru Davor Božinović održao je sastanak s veleposlanikom Države Izrael u RH Yosefom Amranijem.

Središnja tema sastanka bila je perspektiva razvoja bilateralnih odnosa te budućnost Hrvatske u okviru Europske unije. Veleposlanik Yosef Amrani zahvalio je Davoru Božinoviću na osobnom angažmanu na razvoju suradnje Hrvatske i Izraela, posebno na području sigurnosne i obrambene politike izrazivši pritom želju za daljnjim jačanjem razmjene iskustava. Sugovornici su se posebno osvrnuli i na gospodarsku suradnju naglasivši da postoji interes za investicijama i intenziviranjem ekonomske razmjene. 

Govoreći o skorom pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, zastupnik Davor Božinović rekao je da se time Hrvatskoj otvaraju nove mogućnosti, između ostalog i za proširenje suradnje s Izraelom. U Hrvatskome saboru trenutačno traje proces formiranja skupina prijateljstva koje su važan dio parlamentarne diplomacije pa će ponovno biti formirana i skupina prijateljstva Hrvatska – Izrael, rekao je Božinović. 

U završnoj fazi razgovora veleposlanik Amrani upoznao je domaćina s razvojem događaja na Bliskom istoku. Sastanak je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji.

Author: Služba za odnose s javnošću