Potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor primila zastupnicu u bavarskom parlamentu Ursulu Männle

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor primila je zastupnicu u bavarskom parlamentu, zamjenicu predsjednika Zaklade Hanns Seidel Ursulu Männle s izaslanstvom. Sastanku su nazočili i zastupnici Josip Salapić te Davorin Mlakar.

Gosti iz Bavarske uvodno su čestitali na uspješnom okončanju pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom. Hrvatska je zemlja vrlo duge tradicije europske kulture te se veselimo punopravnom članstvu u Uniji 1. srpnja 2013. godine, istaknuli su.

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor naglasila je kontinuiranu potporu njemačke vlade i parlamenta tijekom pregovaračkog procesa s Unijom, a posebno je zahvalila Zakladi Hanns Seidel na ukupnoj pomoći kad je bilo najpotrebnije te kazala kako očekuje uspješnu suradnju i u budućnosti. Zaklada Hanns Seidel nedavno je proslavila 15 godina uspješna rada u Hrvatskoj, naglasila je Ursula Männle. 

U nastavku se razgovaralo o aktivnostima i ulozi Hrvatskoga sabora u predstojećem procesu priprema za punopravno članstvo RH u EU te o angažmanu hrvatskih promatrača u Europskom parlamentu. Bilo je riječi i o predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj te o aktivnostima HDZ-a na tom planu.

Author: Služba za odnose s javnošću