U Tirani započelo jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a

Tirana - Trodnevno jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS) započelo je danas u Tirani. Parlamentarnim zastupnicima iz 46 zemalja članica OESS-a i zemalja Mediteranskog partnerstva domaćin je albanski parlament, Kuvendi. Na zasjedanju sudjeluje voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Branko Vukšić i član Izaslanstva Frano Matušić. 

Približno stotinu pedeset parlamentaraca, voditelji misija OESS-a te stručnjaci s područja financija, medija i pitanja tolerancije raspravljat će o temama: Promicanje i zaštita multietničkih i multikulturalnih društava u regiji OESS-a, Suočavanje s gospodarskom i financijskom krizom: štednja u odnosu na rast i o temi Uloga medija u promicanju dobrog upravljanja. 

Sudionicima zasjedanja, među ostalima, obratit će se: predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Riccardo Migliori, predsjednica albanskog parlamenta Jozefina Topalli, albanski premijer Sali Berisha i ministar vanjskih poslova Albanije Edmond Panariti. 
 

Author: Služba za medije